20:49

Welcome Guest | RSS
Section categories
Internetas [0] Kompiuterija [4]
Naudinga [1] Klaviatūra [1]
asmeniškumai [2] jumoras [0]
Menas [0] WEB (svetainių kūrimas) [4]

Raktažodžiai
antivirus karštis rašymo_greitis spausdinimo_greitis. teksto_rinkimas vejarode horoskopai nebaigtas_dienorastis pasigaminti_portable html_lenteles lenteles em pixel point hide_folder paslepti. paslepti_aplanka nuorodos nuorodos_html doremi islandija HTML5 oracle Virtual Box virtualus_kompiuteris

Tag Board
50

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2014 » July » 8 » KAD NIEKAS NESUŽINOTŲ (1)
17:08
KAD NIEKAS NESUŽINOTŲ (1)

Susikuriam naują tuščią aplanką.
Pasidedame aplanką ten, kur patys galėtume rasti. Galima į programų failus pačioje pabaigoje (ten jis saugiai pasislėps), bet tada reikės kas kartą ten ieškoti. Galima bet kur, čia fantazijos reikalas.
Darbe, esu pasidėjusi tiesiog darbalaukyje. Darbalaukyje reikia iš karto įsidėmėti vietą (pagal darbalaukio piešinį), kad paskui rastumei pats. Taigi, į tą aplanką (folderį) , kad pašalinis mums žmogus nesiknaisiotų, pasidedame savo “slaptus” failus).

 Jei silpnas kompiuteris ir dedam daug failų, geriau rasti kitą vietą, negu darbalaukis, nes visi failai, padėti ant darbalaukio užima vietą C diske, nors nerodomi, ir nežinai, nuo ko apkrautas kietas diskas. Tai jei mažas C diskas, slepiam dokumentuose ar kitur (programs files pačioje pabaigoje). mano atveju yra  vietos – sporto salė.

Viskas susikūrėme pasidėjome savo numatytoje vietoje. 

1) Spaudžiam dešinį pelės klavišą/pervardinti (rename)

2) ALT klavišą paspaudžiame ir laikom, kol parašome aplanko pavadinimą 255/paleidžiam klavišą. Folderio pavadinimas lieka be užrašo, tuščias.
3) Keičiame folderio išvaizdą į nematomą:
Dešinys pelės klavišas/properties (savybės)/customize (nežinau lietuviškai, gal tinkinti)/ change icon(pakeisti ikoną. Na tas paskutinis klavišiukas. Atsidaro ikonų rinkinys. Renkatės šitą tuščia vietą, kaip paveikslėlyje:

OK/apply/OK .
Viskas, kaip ir nėra aplanko. Bet jo vietoje spragtelėjus , arba tiesiog pele ant ekrano apibrėžus kvadratą (failų žymėjimas)–  pasimato mažytis mėlynas kubelis.  Atidarote, slepiate į jį savo failus, arba tiesiog naudojatės jomis.
Nuo specialisto nelabai paslėpsi. Jei jis įtars, ieškos, jei seivins kokį failą, gali pamatyti tarpą. Bet tik specai,  o ne darbdaviai ar draugai.
Vėliau parašysiu, kaip, reikalui esant paslėpti visą disko skirsnį.  

 

Category: Kompiuterija | peržiūros: 1229 | Parašė: Bagmamka | Tags: hide_folder, paslepti. paslepti_aplanka | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
1 Feny  
0 Spam
geras dalykas.kai yra to paties kompo naudotojų... yes

Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]
Search

Užrašinė

Entries archive

Galima aplankyti
  • Bagmamka-Irena Urte in Facebook
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • ankstesni Pipirai



  • Prisijungimas

    Copyright MyCorp © 2024Free web hostinguCoz

    %